Spletni vpis

Vpis v knjižnico je mogoče opraviti tudi preko spleta, COBISS+ Moj profil -> Postani član (Spletni vpis v knjižnico), izberete KTFMB - Knjižnica tehniških fakultet, Maribor.

Možnost spletnega vpisa je omogočena študentom Univerze v Mariboru (študenti z veljavnim statusom!) tj. Vpis z digitalno identiteto. Prijava s študentsko identiteto ArnesAAI -> izberete domačo organizacijo: Univerza v Mariboru, odpre se prijavno okno za vpis uporabniškega imena in gesla. Po prijavi se izvede prenos vaših podatkov iz baze študentov UM (AIPS), podatke preverite in potrdite.

Pozor: ob vpisu v knjižnico se vam dodeli članska številka za knjižnico (7-mestna številka), ki je vaše (novo) uporabniško ime za knjižnico! Študentska izkaznica pa s tem postane tudi knjižnična izkaznica. Z enkratnim (spletnim) vpisom v katerokoli fakultetno knjižnico UM ali UKM postanete član vseh knjižnic Univerze v Mariboru. Gl. tudi

Priporočamo, da si po uspešni izvedbi spletnega vpisa nastavite tudi geslo za uporabo COBISS storitve Moja knjižnica in storitve Oddaljenega dostopa do e-virov UM.

Pravilnik o splošnih pogojih poslovanja Knjižnice tehniških fakultet